Back to All Events

Arkitektur Film og Foredrag: The Human Scale

  • Kvarterhuset Amager 3 Jemtelandsgade København, 2300 Denmark (map)

AUTEUR FILM FOREDRAG MED INSTRUKTØREN BAG 'THE HUMAN SCALE'

D.8 APRIL 19:00-21:00

KVARTERHUSET, AMAGERBRO 

Filmvisning af den danske dokumentar 'THE HUMAN SCALE' efterfulgt at foredrag og Q&A med filmens instruktør Andreas Dalsgaard

THE HUMAN SCALE

2012, 77 min.

Gigantiske motorvejsnet, skyhøje bygninger og menneskeliv, der lever i hver deres separate betonkasse. Storbyen er blevet moderne, men hvordan passer metropolernes udformning egentlig til menneskets behov og adfærd? Den danske stjerne-arkitekt Jan Gehl og hans crew af arkitekter har en humanistisk mission. De vil generobre byerne efter bilernes invasion og indrette byer i menneskeskala, så de bygger på livskvalitet og bæredygtighed. Og så de passer til fodgængere og cyklister frem for biler. "Reclaim public space," lyder kampråbet. Gehls fokus på sammenhængen mellem menneskeskabt miljø og livskvalitet bakkes op af arkitekter og byplanlæggere i hele verden. Fra København til Beijing, fra Shanghai til New York, fra Los Angeles til Melbourne, og fra Christchurch til Dhakar - og det er netop med visionen om det nære byrums potentiale, at "The Human Scale" formidler Gehls mangeårige arbejde med byplanlægning i dansk og international kontekst.

Billetpris: 70 kr. ink. film & debat. (Billetsalg åbner snart)

Earlier Event: April 8
Auteur Talks: Dreaming Murakami
Later Event: April 10
Auteur Dinners: Løgnefabrikken