Back to All Events

Auteur Dinners: Lykketoft og de lejlighedsvist Forenede Nationer

  • Øens Spisested 71 Holmbladsgade København, 2300 Denmark (map)

Auteur Dinners og Øens Spisested inviterer til filmvisning af "Lykketoft og de lejlighedsvist forenende nationer" med efterfølgende middag og debat med instruktørerne Lea Grob og Andreas Koefoed. Mette Holm, Lykketofts kone, som spiller en væsentlig rolle i filmen, deltager også i arrangementet.

Dokumentarfilm 2016
Varighed: 60 min
Instruktører: Lea Grob og Andreas Koefoed

Om filmen: 
Mogens Lykketoft er og bliver en unik dansk politiker, Danmarks svar på James Stewart, ikke sandt? Redelighed, engagement og mening i galskaben. Den 69-årige politiker blev som første dansker valgt til formand for FNs generalforsamling. Man forventede en venlig deltager i stedets høflige receptioner.
Men det gik helt anderledes, Lykketoft ville noget med jobbet. Han arbejdede åbenlyst for klimaspørgsmål og fred i Mellemøsten,
hvor han bl.a. rejste hen. Hans svendestykke blev at skabe
åbenhed om valg et af ny generalsekretær, som tidligere
var bestemt bag lukkede døre i Sikkerhedsrådet..

Om instruktørerne:
Filmen om Lykketoft i FN er instrueret af de to prisvindende dokumentarinstruktører Lea Glob og Andreas Koefoed og støttet af Danida, svenske SVT og DR.

Andreas Koefoed har instrueret dokumentarfilm siden 2001, og har deltaget på over 100 festivaler og vundet priser på blandt andre IDFA, Tribeca, AFI Docs, Full Frame, Sheffield Doc/Fest, og CPH:DOX. Udover sine egne film har han lavet film for blandt andre Magnum Photos, Vice og New York Times. Han underviser på Den Danske Filmskole. 
Lea Glob er instruktør og filmfotograf, uddannet som dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2011. Hendes afgangsfilm "Mødet med min far Kasper Højhat" (2011) blev nomineret til en Robert og modtog en pris for den mest innovative dokumentar på Chinese Sichaun tv-festival. Sammen med Mette Carla Albrechtsen har hun instrueret en dokumentarfilm om ungt kvindeligt begær, "Venus" (2016), udtaget til konkurrence på dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam.

Pris: 200 kr. inkl. film, debat og lækker middag på restaurant Øens Spisested.

Earlier Event: January 10
Auteur Talks: Håbet bag Hegnet
Later Event: January 22
Auteur Talks: M. Christian Monggaard