Back to All Events

Vold i kærlighedens navn

  • Øens Spisested 71 Holmbladsgade København, 2300 Denmark (map)

Om filmen:
Bag krisecenterets trygge mure samler kvinderne kræfter. Dag for dag bearbejder de deres oplevelser, får opbygget deres selvtillid og tager de små skridt, der kan hjælpe dem til at bryde ud af det voldelige forhold, der sendte dem på krisecenter.
Mødre og børn har trukket sig tilbage på deres værelser, alt er stille. Nattevagten tjekker, at alle døre er låst, og de frivillige, der har taget imod dagens opkald på nødtelefonen, kan pakke sammen. Selvom der er roligt bag de beskyttende murene i krisecentret, er livet for beboerne præget af et følelsesmæssigt kaos af sorg, i frygt for fremtiden og længsel. En livsfarlig længsel efter den kærlighed i vis navn, volden mod dem bliver begået. Dag for dag, skridt for skridt arbejder personalet tålmodigt med at hjælpe kvinderne med at bearbejde oplevelserne og genopbygge deres selvtillid, så de kan skabe et nyt liv for dem selv og deres børn - uden vold.

Om instruktøren:
Christina har studeret litteraturvidenskab og film- og medievidenskab ved Københavns Universitet og været forbi Den Europæiske Filmhøjskole og New York Film Academy, inden hun færdiggjorde uddannelsen på den alternative filmskole Super16 i 2002.
Samme år, i 2002, fik hun sit gennembrud med "Stjernekigger", en dokumentarfilm om bandet Swan Lee med lillesøster Pernille Rosendahl i front. Rosendahls hjerte har banket for børn og unge i adskillige kortfilm og ikke mindst i spillefilmdebuten "Supervoksen" (2006), som sikrede hende en Robert for bedste børne- og familiefilm i 2007. Hendes anden spillefilm "Idealisten" (2015), en politisk spændingsfilm om den virkelige journalist Poul Brinks efterforskning af Thule-sagen i 1980'erne, indbragte blandt andet Rosendahl prisen for bedste instruktør på Beijing Filmfestival i 2016.

Siden sin debut med "Stjernekigger" har hun stået bag flere dokumentarfilm, blandt andet "Magten over kærligheden" (2004) og "Vold i kærlighedens navn" (2017).
 

Earlier Event: September 2
Kom på tur med far
Later Event: September 13
Dreaming Murakami