Back to All Events

A Modern Man

  • Øens Spisested 71 Holmbladsgade København, 2300 Denmark (map)

Om filmen:
”A Modern Man” er et portræt af det 21 århundredes tidstypiske tendenser skildret gennem den unge ambitiøse violinist Charlie Siem. Som violinist er han konstant på turné , samtidig arbejder han som model for flere af verdens førende modehuse. Denne kombination har fået magasiner til at udråbe Charlie som “rockstjerne” violinist, og et ungt publikum tropper op, når han fortolker Brams eller Beethoven i koncertsale verden over.
Umiddelbart lyder det som det perfekte liv. Men bag den fotogene facade kæmper han en kamp for at skabe et liv, som både opfylder omverdens og hans egne forestillinger om succes og lykke. I Charlie´s optik er det altid det ultimative, der stræbes efter, både når han skal finde den smukkeste fortolkning af den klassiske musik, og når det handler om at få en ordentlig mixet drink. Men hvordan lever man det ultimative liv hele tiden?
Filmen er en eksistentiel rejse ind I en tid hvor vi alle er fanget af forsøget på at fremstille os selv som den lykkelige hovedperson i et succesfuldt liv. Filmen er en tilstandsrapport fra os - de frie og rige – som ser ud til at have det hele, men som stadig er på jagt efter mere.

Om instruktøren:
Eva Mulvad - Instruktør, fotograf &producer. Født 22. marts 1972.
Som ung havde Eva Mulvad journalistdrømme, begyndte at skrive og arbejdede blandt andet for Politiken, Euroman og Månedsbladet Press. Dette førte hende til DR's P4, og i perioden 1994-97 arbejdede hun som freelancejournalist i Danmarks Radio. Hun har også studeret statskundskab på Københavns Universitet, inden hun kom ind på Den Danske Filmskoles tv-uddannelse.
Det store gennembrud kom i 2006 med "Enemies of Happiness" om den kvindelige politiker Malalai Joya i Afghanistan. Filmen vandt blandt andet Silver Wolf-prisen på IDFA-filmfestivalen i Amsterdam og World Cinema Jury Prize på Sundance Film Festival.

Eva Mulvad er en af sin generations mest markante dokumentarister. Hun formår at komme tæt på sine hovedpersoner i vidt forskellige miljøer, uden at udlevere dem. Hun er eksponent for 00'ernes meget personlige dokumentarfilm, der gør flittigt brug af virkemidler fra fiktionsfilmens iscenesatte verden, og hun er ofte selv fotograf på sine film. Hun opfatter sine hovedpersoner som karakterer i en scenisk fremstilling, der skal fortælles med poesi, skønhed og følelser, og hun er mere inspireret af fiktion end af journalistik.
Eva Mulvad har blandt andet modtaget Sten Baadsgaard-prisen i 2005 for programmet "Den sidste dans", Den Gyldne Havfrue (uddelt of foreningen WIFT) i 2006 og DFIs dokumentarpris, Roos prisen, i 2011.

Earlier Event: December 6
Væbnet med ord og vinger
Later Event: January 10
Auteur Talks: Håbet bag Hegnet