Back to All Events

Dreaming Murakami

Om filmen:
Da Mette Holm går i gang med at oversætte den japanske forfatter Haruki Murakamis debutroman Kaze no uta o kike (Hør vinden synge), dukker en to meter høj frø op på en undergrundsstation i Tokyo. Frøen følger efter Mette, fast besluttet på at engagere hende i kampen mod den gigantiske Orm, som langsomt er ved at vågne fra en dyb søvn og gøre sig klar til at ødelægge verden med had.

Det er mere end 20 år siden, at Mette Holm første gang læste en roman af Haruki Murakami. Den japanske forfatter havde endnu ikke opnået litterær stjernestatus, og dengang havde Holm ingen idé om, hvordan hans bøger senere ville komme til at forme hendes eget liv og verdenssyn. Siden da har Mette Holm brugt tusindvis af timer på at oversætte Murakamis fortællinger til hans danske læsere. Fortællinger, der fortsat tryllebinder og udfordrer millioner af dedikerede læsere verden over.

Mens Mette Holm jagter den perfekte sætning til at afspejle Murakamis særegne stil, begynder grænserne mellem forestilling og virkelighed at flyde sammen. Og den enorme frø kæmper for ikke at blive opslugt af Orms mørke.

Om instruktøren:
Nitesh Anjaan. Født 1988, Danmark. Studerende ved Den Danske Filmskole 2015-2019.

Debuterede som forfatter med "Kind of Blue" (2016) og som filminstruktør med "Med verden imellem os" (2014), der havde premiere på CPH:DOX og vandt for bedste debutfilm på Mumbai Filmfestival. Hans anden film, "Dreaming Murakami" (2017), blev udtaget til IDFA, CPH:DOX og Hot Docs.

Earlier Event: September 9
Vold i kærlighedens navn
Later Event: September 23
Moussa Diallo - Manden og musikken