Back to All Events

Unge Astrid

  • Husets Biograd 13 Rådhusstræde København, 1466 Denmark (map)

Om filmen:
Da Astrid Lindgren var meget ung, skete der noget, som påvirkede hende dybt - en kombination af et mirakel og et uheld, der kom til at forme hendes liv. Det var en hændelse, som gjorde hende til en af de mest nyskabende kvinder i vores tid og til den historiefortæller, hele verden senere skulle elske. Filmen er en fri fortolkning af dengang den unge kvinde, trods tidens forventninger og religiøse påbud, bestemte sig for at bryde med samfundets normer og følge sit hjerte.

Instruktøren - Pernille Fischer Christensen:
Uddannet fra Den Danske Filmskole i 1999, hvorefter hun vandt en pris på filmfestivalen i Cannes for sin afgangsfilm Indien. Efter det lavede hun en kortfilm med titlen Habibti min elskede, som vandt en Robert i 2003 for bedste kortfilm. Hendes første spillefilm, En soap havde premiere på filmfestivalen i Berlin i februar 2006, hvor en grædende Pernille Fischer Christensen tog imod både prisen for bedste debutantfilm samt en sølvbjørn for filmen. En soap blev senere på året hædret med prisen for bedste manuskript på den internationale filmfestival i San Sebastian, Spanien. I februar 2007 vandt filmen også Bodilprisen i kategorien Bedste Film.

Earlier Event: November 4
The Distant Barking of Dogs
Later Event: November 18
Fædre & Sønner