Back to All Events

Motley's Law

  • VerdensKulturCentret 7 Nørre Allé København N, 2200 Denmark (map)

Om filmen:

I slutningen af 2014 vil de sidste internationale kampstyrker trække sig ud af Afghanistan. 38-årige Kimberley Motley har forladt sin mand og tre børn hjemme i USA for at arbejde som forsvarsadvokat i Kabul. Hun er den eneste udenlandske advokat, som har licens til at procedere i de afghanske retssale, for ikke at nævne den eneste kvinde. Sammen med sin afghanske assistent, forsvarer Kimberley vestlige og afghanske klienter, der er anklaget for kriminelle handlinger. Penge og prestigefyldte menneskerettighedssager har drevet hende i 5 år, men trusler og landets tilstand gør det sværere og sværere for Kimberley at fortsætte sit arbejde.

Om instruktøren:

Nicole er Datter af en dansk mor og en ungarsk far. Hun er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2007. Nicole har instrueret dokumentarerne "The Devilles" (2009) og "Au Pair" (2011), der begge blev vist på flere internationale filmfestivaler. "Motley's Law" (2016), der havde verdenspremiere til Chicago Film Festival og modtog Grand Jury Prize Award ved DOC NYC, og "En fremmed flytter ind" (2017), der blev udtaget til visning på IDFA.

Køb billet

Earlier Event: May 7
Mandags Dokumentar
Later Event: May 16
Aleppos Fall