Back to All Events

The Man who Saved the World

Om filmen:
"Kun få kender til Stanislav Petrov - men millioner af mennesker er i live på grund af ham" THE MAN WHO SAVED THE WORLD fortæller den sande historie om Stanislav Petrov, den sovjetiske oberstløjtnant, som egenhændigt forhindrede en verdensomspændende atomkrig i 1983. Filmen blander rekonstruktionen af hændelsen i 1983 med Petrovs nutidige tur til Amerika - på foranledning af Kevin Costner, som var meget optaget af Petrov, som han kaldte: "manden der reddede verden" - og går tæt på Petrovs store mod og personlige forløsning. Som et resultat af sin beslutning, forvandledes Petrovs efterliv til, hvad der mest af alt kunne ligne en græsk tragedie: Han mistede alt: sit job, sin kone og sin værdighed.

Instruktøren:
Peter Anthony er en dansk instruktør, manuskriptforfatter, arkitekt og grafisk designer. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (1999) og arbejdede flere år som arkitekt og grafisk designer, før han i 2002 blev optaget på den alternative filmskole ’Super 16’.

De seneste 12 år har Peter Anthony arbejdet med en række filmproduktioner, både nationale og internationale. ‘The Man Who Saved the World’ er Peter Anthonys internationale spillefilmsdebut.

Læs mere om Peter Anthony her: www.imdb.com/name/nm5165515/bio


MIDDAG

Mere info om aftenens menu følger.

Pris: 140 kr. inkl. film og efterfølgende middag.

Billetsalg åbner snart.

Earlier Event: May 24
Later Event: May 28
Mandags Dokumentar