Back to All Events

Aleppos Fall

  • VerdensKulturCentret 7 Nørre Allé København N, 2200 Denmark (map)

Om filmen:

Hva sket der med det Arabiske forår? Norsk-syriske Nizam Najar reiser til Aleppo for åt få svar. Han følger oprørsgruppen Free Syrian Army i sin kamp mod det syriske regime og det som til sidst leder frem til oprørets sammenbrud. Aleppos Fall giver et unikt indblik i oprørets desperate kamp mod et undertrykkende regime i skyggen af et geopolitisk magtspil som ender fatalt. Dette er historien om hvordan det Arabiske forår gik fra håb til fortvivlelse, fra forår til høst.

Nizam Najar har løbet en kæmpe risiko for at kunne fortælle os denne historien, hvilket flere stærke scener i filmen vidner om. Som syrer opvokset i Aleppo giver han os et sjældent indblik i oprørernes indre tanker og stridigheder. Med sit blik og sine refleksioner gør Nizam dette til en stærk dokumentarfilm om en af vor tids værste konflikter.

Om instruktøren:

Nizam (1980) er opvokset i Syrien, Libien og Sudan. I 2002 flyttede han til Norge og er nu etableret filminstruktør i Oslo. Han har en grad fra instruktørlinjen på Lillehammer Universitet og har sit speciale som dokumentarfilminstruktør fra Volda Universitet. Nizams første film "Diary from the Revolution" fra 2010 blev nomineret til Gullruten for bedste TV-Dokumentar.

Køb billet

Earlier Event: May 9
Motley's Law
Later Event: May 24
Et Hjem i Verden