Back to All Events

Borg McEnroe

  • Øens Spisested 71 Holmbladsgade København S, 2300 Denmark (map)

Om filmen:

'Borg' handler om Wimbledon-finalen i 1980 og følger tennis-rivalerne Björn Borg og John McEnroe. Kampen er ikke kun en sportslig dyst af de helt store. Det er også et møde mellem to yderst forskellige personligheder. Borg er forsvarende mester og står over for at kunne sætte rekord med fire Wimbledon-sejre på stribe. Svenskeren er således favorit, men viser sjældent følelser udadtil, men bag facaden kæmper stjernen med sin temperamentsfulde fortid. Amerikanske McEnroe er en anderledes følelsesbetonet type, der skælder ud på dommere, publikum og modstandere, hvis ikke spillet går i hans retning. Selvom han nedlægger den ene modstander efter den anden, har McEnroe altid tilskuerne mod sig.

'Borg' er skildringen af to sportsmænd og deres indre kampe frem mod den legendariske finale, der stadig står som et højdepunkt i tennishistorien.

Om instruktøren:

Janus Metz er uddannet cand.comm. fra RUC med Internationale Udviklingsstudier som sidefag. Janus arbejdede i en periode i Sydafrika som researcher på TV-dramaserien "Soul City" (2002-03). Hans oplevelser resulterede efterfølgende i dokumentaren "Township Boys" (2006). Siden har han lavet en række store og anerkendte dokumentarfilm bl.a. "Eventyrerne" "Borderlands" (2007), "Fra Thailand til Thy" (2008), "Fra Thy til Thailand" (2008) og "Armadillo", der som den første dokumentarfilm nogen sinde, tog hovedprisen i den fornemme konkurrence Semaine de la Critique ved filmfestivalen i Cannes i 2010.

Pris: 250kr inkl. film, debat og middag på Café/restaurant Øens Spisested.

Earlier Event: April 18
Land of the Free
Later Event: April 22
The Allins