Back to All Events

Steppeulven

  • Karens Minde Kulturhus 19 Wagnersvej København SV, 2450 Denmark (map)

Om filmen:
1962 er året hvor en hel generation lever, som var det deres sidste dag. For den unge aktivist Eik Skaløe vender det op og ned på hans liv, da han forelsker sig hovedkulds i den smukke fredsaktivist Iben Nagel Rasmussen og hun forelsker sig i ham. Men Iben er barn af tiden og hun tager parolerne om fri kærlighed og sex alvorligt. Hun fornægter den personlige ejendomsret og vil ikke nøjes med én mand, når hun kan få flere. Som i et klassisk trekantsdrama, indleder han en kamp for at vinde hele hendes kærlighed. Som poet, forfatter og sanger besynger han konstant sin kærlighed til hende. Men Eik må erkende sit nederlag og i 1968 rejser han uden sin elskede Itsi Bitsi til Nepal, drømmenes land i øst. En rejse han aldrig vender hjem fra.

Instruktøren:
Ole Christian Madsen blev uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinie i 1993 med den prisbelønnede afgangsfilm, "Lykkelige Jim".

Umiddelbart efter filmskolen var Ole Christian Madsen en af medstifterne af Nimbus Film. Efter et mindre gennembrud med den prisvindende novellefilm "Sinans bryllup" (1997), spillefilmdebuterede han med "Pizza King" i 1999, som han, blandt flere andre priser modtog Guldmånen for på Valencias Internationale Filmfestival. Kort efter lavede Ole Christian Madsen tv-serien "Edderkoppen" (2000), Danmarks Radios store dramasatsning om efterkrigsårenes kriminelle underverden i et København under opbygning. Udover "Edderkoppen", som var den første af Danmarks Radios række af succesfulde tv-serier, har han desuden instrueret afsnit af tv-serierne "Taxa" og "Rejseholdet".

På spillefilmfronten har Ole Christian Madsen været én af de mest produktive instruktører op gennem det nye årtusindes første årti med fem film i perioden 2001-2011.

MIDDAG
Mere info om aftenens menu følger

Pris: 140 kr. inkl. film og efterfølgende middag.

Earlier Event: March 1
VENUS - Let's talk about sex
Later Event: March 28
Ejersbo