Back to All Events

Villa Paranoia

  • Karens Minde Kulturhus 19 Wagnersvej København SV, 2450 Denmark (map)

Om filmen:
Sonja Richter spiller Anna, som er en 24-årig arbejdsløs skuespillerinde. Hun tjener til dagen og vejen ved at passe den aldrende, krakilske og tilsyneladende senile Hr. Walentin (Frits Helmuth). Hospitalet og sønnen Jørgen (Erik Clausen) tror i hvert fald, det forholder sig sådan - alt imens sønnen prøver ihærdigt at få fingrene i faderens formue. Anna er imidlertid uenig. Hun får brug for alle sine talenter for at trænge igennem til Hr. Walentin, der lader til at holde en familiehemmelighed gemt for alle omkring sig.

Instruktøren:
Erik Clausen lavede i 1970’erne – som en del af kunstner-kollektivet Røde Mor – gadecirkus med Leif Sylvester, og som medlem af Røde Mors Rockcirkus udgav han flere plader. Han var også populær på tv, bl.a. sammen med Helle Fastrup (”Clausens Verdensnyheder”), og senere – i 90'erne – dannede ærkekøbenhavneren Erik Clausen par med sangeren og ærke(nord!)jyden Niels Hausgaard i et tv-program, der i al sin underspillede enkelhed får det bedste ud af de to. Ligeledes har Clausen som foredragsholder, kommentator og på tourné med vennen Kim Larsen og Cirkus Himmelblå siden 1970’erne, brændt sig ind på danskernes nethinder. Med sine skarpe, ironiske og humoristiske udtryk har Clausen altid haft sammenhold, hensyn og respekt som sine bærende ideologiske søjler.

I Clausens verden er der ingen afstand til eller modsætning mellem opera, boksning, tryllekunst og dans. Erik Clausen optræder ofte både foran – og bagved – kameraet, endda samtidig, som skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter.

MIDDAG

Hovedret: Super gammeldags grydestegt kylling med persille, små kartofler og hjemmelavet agurkesalat.

Dessert: Hjemmelavet æblekage med makroner og flødeskum.

Pris: 140 kr. ink. film og efterfølgende middag.

Køb billet på: https://billetto.dk/e/dinner-fiction-praesenterer-villa-paranoia-billetter-252473

Earlier Event: February 18
Putins Kys
Later Event: March 1
VENUS - Let's talk about sex