Back to All Events

The Allins

  • Karens Minde Kulturhus 19 Wagnersvej København SV, 2450 Denmark (map)

Om filmen:
I New Hampshire ligger en legende begravet. GG Allin, den mest ekstreme sanger i rock’n roll historien. Han blev kendt for at skide på scenen, slås og dyrke sex med publikum. Han døde en mytologisk heroindød i 1993, 37 år gammel. Instrueret af den prisbelønnede filminstruktør Sami Saif er ’The Allins’ et kærligt og underholdende indblik i den efterladtes familie. 20 år efter hans alt for tidlige død i 1993 møder vi hans mor Arleta og bror Merle, som på hver deres måde forsøger at forsone sig med GG’s død. Arleta tackler savnet ved at få sin søns gravsten fjernet fra kirkegården i New Hampshire. Hun er træt af at se fans hylde GG ved at vandalisere gravstedet. Det er ikke den søn, hun vil mindes. Hun vil mindes det menneske som GG også var – en kærlig søn og bror. Broderen Merle derimod holder sig selv og myten om den mest destruktive musiker i rock’n roll-historien i live ved at sælge merchandise og videreføre deres gamle fælles band, Murder Junkies. Mens familiens historie oprulles – fra en fattig barndom med en tyrannisk og brutal far til et grænseløst voksenliv, hvor det i GGs tilfælde endte med stoffer, fængsel og vold – søger Arleta og Merle at finde fred med sig selv og deres fortid.

Instruktøren:
Sami Saif er uddannet som instruktør på Den Danske Filmskoles dokumentarfilmlinje i 1997.

Saif slog igennem med den personlige dokumentar "Family" (med Phie Ambo, 2001), der skildrer Saifs søgen efter sin far. Filmen sikrede Saif Jørgen Roos-prisen, en Robert, en Bodil-nominering samt priser og nomineringer ved en lang række internationale filmfestivaler, herunder hovedprisen på den store dokumentarfilmfestival IDFA i Amsterdam.

Saif stod bag "Tommy" (2010), dokumentarfilmen om sangeren Tommy Seebachs storhed og fald, der samlede over en million seere på DR. Filmen vandt prisen for bedste dokumentar ved uddelingen af Billed-Bladets Tv-Guld, en af Danmarks største tv-priser.

Saif har desuden instrueret "Dogville Confessions" (2003), der følger tilblivelsen af Lars von Triers "Dogville", den korte eksperimentalfilm "Awaiting" (2006) samt "Paradis" (med Jens Loftager og Erlend E. Mo, 2008).


MIDDAG
Mere info om aftenens menu følger.

Pris: 140 kr. inkl. film og efterfølgende middag.

Billetsalg åbner snart.

Earlier Event: April 21
Borg McEnroe
Later Event: April 25
De Tre Benspænd