Back to All Events

Land of the Free

  • HUSET-Kbh 13 Rådhusstræde København K, 1466 Denmark (map)

Om filmen:

Brian er lige blevet løsladt efter at have tilbragt hele sit voksne liv i fængsel. Nu er han tilbage i South Central, en rå og fattig bydel i Los Angeles, hvor han skal indhente den tabte tid i et forandret samfund. I en alder af 42 år skal han lære at navigere på internettet, få sig et job og finde en kæreste. Alt sammen for første gang. Efter 24 år i fængsel skal Brian begynde forfra og hans eneste kontakt er filmholdet og støttegruppen, Continuum. Her møder vi også teenageren Juan og den 7-årige dreng Gianni. Juan er prøveløsladt fra ungdomsfængslet og forsøger nu at være far for sin spæde datter, men stofferne og bandefællesskabet har stadig en krog i ham. Gianni bor i et overfyldt hjem med sin mor, der har været i fængsel. De to kæmper med at finde hinanden igen og hun prøver at skærme ham fra banderne, der rekrutterer lige udenfor hoveddøren. Filminstruktøren Camilla Magid har fulgt de medvirkende i over to år for i 'Land of the Free' at vise et Amerika, hvor de psykologiske og sociale konsekvenser af et forfejlet og privatiseret fængselssystem, ikke kun er afgrænset til den nærmeste familie, men forgrener sig i hele samfundet.

Om instruktøren:

Camilla er uddannet fra den uafhængige filmskole Super16 i 2010. Hun har en bachelor i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet, 2003, og er uddannet som arabisk sprogofficer fra Forsvarsakademiet, 2005. Camilla vandt prisen som bedste debutfilm på CPH:DOX for sin korte dokumentarfilm "En sort streg om øjet" (2006). Hendes første lange dokumentarfilm, "Sort hvid dreng" (2012), var nomineret til en Bodil og modtog prisen for bedste lyd, SONIC:DOX, ved CPH:DOX. "Land of the Free" (2017) vandt prisen for bedste nordiske dokumentarfilm, NORDIC:DOX, på CPH:DOX.

Billetsalg åbner snart.

Earlier Event: April 12
Den sidste tid
Later Event: April 21
Borg McEnroe