phieambo_foto_anders_morgenthaler.jpg

Phie Ambo

Filminstruktør
Phie (1973) er uddannet dokumentarfilm-instruktør fra Den Danske Filmskole i 2003.
Hun tilhører den poetiske og personlige dokumentartradition og har beskæftiget sig med store emner som familierelationer, kær-lighed, kreative processer, bæredygtighed, kunstig intelligens  og bevidsthed. Et af hendes varemærker er de universelt menneskelige historier, der kommer tæt på karaktererne og giver dem plads til at udfolde sig.

Andre  værker: …. Når du kigger væk (2017) - Så meget godt i vente (2014) Free the mind (2012) - Mechanical love (2007) - Gambler (2004)


Så meget.jpg

Dokumentarfilm 2014
Varighed: 96 min
Instruktør: Phie Ambo
Producer: Malene Flindt Pedersen

Niels Stokholm er en af de mest idealistiske landmænd i bondelandet Danmark. Hele hans livssyn handler om at skabe bæredygtighed og om at leve i harmoni og respekt for naturen på det biodynamiske landbrug, Thorshøjgård, i Nordsjælland. Niels og hans kone Rita producerer råvarer til flere af de bedste restauranter i Danmark, - her henter Danmarks førende kokke de unikke råvarer, som er med til at placere Danmark synligt på det gastronomiske verdenskort. Men deres idealisme og måde at drive landbrug på, er en torn i øjet på myndighederne. Med regulativer og forordninger i hånden truer de Niels med at fratage ham retten til at have dyr på gården og det kan koste ham muligheden for overhovedet at drive landbrug på Thorshøjgård. For Niels er gården og hans dyr ikke noget, der er begrænset til hans levetid. Han har visioner for fremtidige generationer og ønsker, at den jord han efterlader, også skal være frugtbar til glæde for mennesker i de næste tusinde år .